Уеб Академия: Годишнина и Постижения

19 Oct 2016 - 3 min read Featured image -Web Academy

Успехът се измерва с положените усилия, ефекта върху обществото, с това колко е голяма една мечта, значимостта, която се създава, стойността, която се разпространява и признателността, която се получава в замяна. За последните 12 месеца, Уеб Академия доказа, че е епитет на нашата решителност да променяме съдби. Тя въплъщава големи мечти и смели решения, носи промяната в себе си, гради значимост и ценности, и всичко това в резултат на всеобщата ни решителност и съвместна работа. Основавайки я на 14-ти октомври, 2015 г., сега отбелязваме не само първата годишнина на Уеб Академия, но и една година изпълнена с постижения и успешни истории.

Как започна всичко или откъде тръгнахме и докъде стигнахме

Като страна известна със своята атрактивна ИТ среда и софтуерни професионалисти с изключителни умения, България има огромен потенциал за развитие и възможност да се изгради като Силициевата долина в Източна Европа. И тъй като знаем, че никой не може да направи големи промени, без да направи дори една-единствена крачка напред, ние решихме да започнем с изграждането на първата ни безплатна Уеб Академия в гр.Пловдив. Преди повече от една година, всичко това беше просто концепция. И все пак, академията се превърна в едно от най-големите постижения на BGO Software с помощта на нашата неправителствена организация “От Любов към България”.

„Уеб Академия Пловдив“

Още в самото начало, идеалната цел на проекта ни беше да предоставим възможност на потенциални ИТ експерти да изберат качествено, кариерно-ориентирано и цялостно образование по програмиране безплатно, без да се налага да напускат собствените си градове. Благодарение на присъствената и онлайн форми на обучение, курсистите имат удобството да кандидатстват за безплатен ИТ курс, който най-добре отговаря на техния опит, интерес и ежедневие. Така в рамките на по-малко от 6 месеца над 300 бъдещи софтуерни инженери получиха своята квалификация. И това не е всичко. По-малко от година след официалния старт на “Уеб Академия Пловдив”, 16 от най-изявените курсисти станаха част от екипа от програмисти на компанията ни. Трансформацията от курсисти в BGO Software сътрудници бе последвана и от добавянето на нов курс в академията. Обучителната програма, която поначало се състои от разделени на различни нива курсове по PHP, .NET и Front-End, вече включва и Linux System Administration.

„Уеб Академия Стара Загора“

Осъзнавайки че след малката стъпка следва и по-голяма, ние решихме да разширим нашия проект и първоначални мотиви. В резултат на това създадохме още една Уеб Академия в друг български град – Стара Загора. С обновени перспективи и модернизирани виждания, главната цел беше да подобрим познанията по програмиране на нашите курсисти, докато същевременно максимизираме шансовете им за една по-успешна кариерна реализация и възобновим Стара Загора като модерен, иновативен и развит ИТ център в страната. Учебната програма на „Уеб Академия Стара Загора“ на по-късен етап беше доразвита и разнообразена с безплатен курс по английски език, подходящ за всеки, който иска да придобие или подобри уменията си по английски. Сътрудничейки за пореден път с НПО „От Любов към България“, ние започнахме да работим по още една инициатива. Тя се фокусира върху идеята да дадем възможност на деца с аутизъм да получат и усъвършенстват търсени умения по програмиране, които същевременно ще им помогнат да развият кариера, свързана с информационните технологии и софтуерната индустрия в България.

Инфографиката сама по себе си говори за нашите постижения

Всички наши курсове се провеждат на български език. Те интегрират най-новите технологии, ИТ тенденции, техники за програмиране и съвременни инструменти, като Kendo UI например. Чрез прилагането на една успешна комбинация между теория, примери от реалния живот и практически упражнения, експертните преподаватели на Уеб Академия трансформират академията в институт на възможностите.

Успехът на тези наши инициативи и реализирането на положителната промяна се осъществяват благодарение на съвместните ни усилия и всеотдайност. Но нашите курсисти, тяхната отдаденост, страст и резултати са това, което ни кара да продължаваме да се стремим към още такива дейности. Докато не отпразнуваме колкото се може повече годишнини.

Web Academy Infographic BG

Share this Image On Your Site