BGO Software Бизнес Приложения в Odoo: ePay, Econt и Speedy

11 Oct 2016 - 2 min read Odoo

В днешния технологично-насочен свят, уеб и мобилните приложения, технологичната модернизация и компютърният софтуер са необходимости за всеки един бизнес. Когато става въпрос за електронна търговия, редица бизнес функции са улеснени и подкрепени от разнообразни бизнес приложения и софтуерни продукти. Те са инструментите, които измерват ефективността на предлаганите услуги, подобряват продуктивността и осигуряват успешното завършване на бизнес задачи по най-правилния, удобен и същевременно рентабилен начин. Един такъв софтуер е Odoo.

В най-общия смисъл, Odoo е софтуер от типа „всичко в едно“, който събира разнообразие от приложения за бизнес управление. Още повече, той е модулен, гъвкав, базиран на съвременни технологии, адаптивен и безплатно достъпен. Таргетирайки от малки до големи по размер фирми, платформата предлага редица приложения, използвани за управление на покупки, доставки на стоки и продукти, продуктово планиране, продажби, маркетинг, счетоводство, фактуриране, производство и други. Предоставен като Open Source система, Odoo има потенциала да бъде постоянно актуализиран с мрежа от над 600 интегратори и партньори от цял свят. Всички те подкрепят и поддържат съвместното разработване на Odoo характеристиките, които автоматизират различни административни функции и процедури. Достъпен в Cloud или на място, Odoo / OpenERP доставя повече от хиляда модула, които могат да бъдат адаптирани към специфичните нужди на собствениците на компании и тяхната организация. И все пак, за да се използват наличните модули, клиентите трябва да инсталират Odoo софтуера на първо място.

Екип от програмисти в BGO Software също се присъедини към Odoo общността

Odoo - econt.com shipping

Базирайки се на системата, както и на множеството налични модули, ние решихме да я развием още повече, като изградим и добавим нови възможности за потребителите. BGO Software приложенията са фокусирани върху бизнеса с електронна търговия в България. Цялостният ни проект има за цел да:

  • Локализира софтуера за нуждите на българската електронна търговия;
  • Осигури по-лесна интеграция с местни системи за разплащане и доставяне като ePay.bg, Econt и Speedy;
  • Въведе технологиите и техните възможности в по-широк кръг от потребители, включително еднолични търговци, търговски дружества, индустриални предприятия;
  • Приложи ERP решения в производствени предприятия;
  • Разработи ERP системи за медицински цели и да ги интегрира със системите, които вече се използват в болници и други здравни институции;

Кои са потенциалните потребители?

Клиентите, които биха спечелили най-много от приложенията са компании и предприятия от разнообразни сектори, техните административни отдели, производители на всякакъв вид стоки, търговци, доставчици и други, свързани с онлайн търговията.

Приложенията за електронна търговия, които ние създадохме до този момент включват:

  • ePay.bg

Odoo - epay.bg payment acquirer

Това е интегрирано и лесно за ползване решение за плащане, което обещава сигурно и бързо приемане на онлайн разплащателни процеси. Апликацията ни е подходяща за търговци (които ще бъдат добавени към уеб страницата с останалата част от регистрираните търговци в ePay.bg), както и за индивидуални онлайн потребители, които предпочитат бързи и сигурни онлайн продажби или покупки. Търговците могат също да получават известия за състоянието на всяка поръчка, която е била направена.

Повече информация е налична тук.

  • Econt
  • Speedy

Това е инструмент, който управлява доставки. Интегрирайки го на вашия уебсайт ще ви позволи да предлагате възможност на клиентите да правят поръчки, проследяват и получават техните продукти по най-удобния начин. Ако сте търговец, сключвайки договор с Econt, ще ви позволи да се възползвате от отстъпки за куриерските услуги.

Odoo - speedy.bg shipping

Прилагайки този модул чрез Odoo позволява на търговците да получат различни отстъпки за доставките на пратки. Някои от функциите за клиента включват изчисляване на таксата за доставка при всяка отделна поръчка, избиране на най-подходящия метод за плащане (онлайн или плащане на място), проследяване на пратката.

Счетоводният модул за Odoo v9 добавя всичко необходимо за счетоводителите при работа с данъчни шаблони, фактури, фискални бонове и още. Този модул е все още в процес на разработване.