Спортна подкрепа: Футболни таланти и Баскетболисти-непрофесионалисти

19 Aug 2016 - 2 min read Златоград

Талантът е нещо, с което се раждаш. Имаш го по природа. Но за да го превърнеш в умение, това изисква часове засилена работа, упоритост, желание, много мотивация и солидна подкрепа. Същото се отнася и до спорта. Преди време споменахме, че една от инициативите на BGO Software се стреми да помогне на млади футболни таланти от Златоград. Няколко месеца и събития по-късно, те все още ни напомнят и доказват, че всяко усилие не просто си е заслужавало, но е било и възнаградено обратно. Едно от последните големи събития, в които участва и ФК Златоград е международния детски турнир „CHAMPION of CHAMPIONS” 2016. Той се състоя от 28 юни до 3 юли, като домакин за трети пореден път беше Златоград. Самият турнир се проведе на стадион „Златоград Арена“.

Футболни таланти - Златоград

Футболистите от ФК Златоград играха срещу отбори от различни градове в България, включително София, Пловдив, Бургас, Хасково, Кърджали и други. Турнирът бе официално открит от треньор № 1 на всички времена в България – Димитър Пенев. Демонстрирайки умения, техники, както и сила, и решителност, ФК Златоград се позиционира сред призьорите. Състезавайки се в групата на най-малките деца родени през 2006 г., те успяха да спечелят сребърното второ място. По време на церемонията по награждаването, Ивайло Иванов (СТО в BGO Software) направи младите футболни таланти от Златоград още по-щастливи, като им даде допълнителни награди. Освен че стана свидетел и сподели щастието на футболистите от ФК Златоград, Ивайло също получи спечелената от малките футболисти Купата на първенство, като символ на взаимен успех и постижения.

Интересното е че тазгодишния детски турнир „CHAMPION of CHAMPIONS“ се излъчи на живо, така че повече хора да могат да гледат мачовете. Също така, представители на едни от най-големите футболни школи в света на футбола, като например Италианската Академия “NAGC” забелязаха и наблюдаваха събитието.  Добрата организация, дисциплината на младите футболни таланти, спортсменското усещане, което се е зародило още от сега в самите играчи спечели вниманието на директора на “NAGC” Антонело Маса. Той обеща да покани няколко водещи футболни школи в Италия да вземат участие в състезанието в шампионата в Златоград, през тази или следващата година.

НАЛБ

Друго събитие от спортен характер, където BGO Software е отново пряк участник е Националният финален турнир по баскетбол за аматьори. Той е изцяло спонсориран от нас, както и от нашата “Уеб Академия” и НПО “От любов към България”. Събитието е също подкрепено от Община Габрово и НАЛБ (Национална аматьорска лига по баскетбол).

Нещо повече за идеята за събитието и организацията

Преди 7 месеца се събира малка група от ентусиасти, които решават да създадат НПО “Българско баскетболно общество”(ББО). Тяхната идеална цел е да развият и популяризират баскетболния спорт в България. Поради тази причина, ББО организират турнир, който ще определи националния аматьорски шампион в страната ни. Събитието вече е факт и се провежда от 19 до 21 август в зала “Орловец”, гр. Габрово.

Очаквайте скоро и снимки от събитието!