BGO Software Създава НПО „От Любов към България“

07 Aug 2015 - 3 min read

Още от самото създаване на BGO Software, ние се насочихме към постигането на нещо смислено, нещо добро за обществото. Изхождайки от факта, че сме организация, създадена от и за хората, ние се стремим да развием бизнеса си до степен, която може да ни даде възможност да променим нашата държава и да повлияем на другите положително. Не съществува идеален момент, когато човек трябва да започне да участва в благотворителни мероприятия. Но ние решихме да започнем сега.

Мисия

Стартирайки инициативата за подобряване на живота на хората в неравностойно положение, ние трансформирахме идеята за изграждане на благотворителен фондация в реалност. Тази мечта се превърна в реалност през януари 2015 г. и е досега е донесла само и единствено успехи. “От Любов към България” беше създадена на територията на община Стара Загора, но в момента се разширява към други градове в България. Мисията на нашите благотворителни дейности е да се създадат равни шансове и възможности за тези членове на нашето общество, които не са получили такива привилегии досега. Философията на това начинание е проста, но много важна и в същото време животопроменяща. Ние сме тези, които оформят света, в който живеем и ние вярваме, че тези, които са в състояние да помогнат, трябва да го направят в името на онези, които са в нужда.

Това, което сме направили досега

От основаването на благотворителна фондация до сега, ние сме организирали редица събития, които са в съответствие с нашите цели и визия. Първата кампания, която започнахме беше по Коледа и успяхме да съберем подаръци и лакомства за децата от всички домове за сираци в Стара Загора. Събрахме дарения от 21 фирми и 496 индивидуални дарители и това наистина беше голям успех. Иван Лекушев, BGO Software CEO и съосновател на благотворителната фондация коментира:

“Това беше едно невероятно начало. Откакто започнахме да работим ние осъзнахме, че в действителност променяме живота за по-добро. Благодарни сме, че можем да общуваме и да сме близо до тези невероятни деца. Не го правим по задължение. Напротив. Благодарни сме, че имаме възможност да го правим, защото тези деца са специални. Става въпрос за малки неща, които наистина имат най-голямо значение в края на краищата. “

От Любов към България

Едно от последните благотворителни събития се проведе на 20.07.2015г. Ние организирахме ден на спортните дейности и обяд със специални гости – победителите в българското издание на телевизионното шоу MasterChef. Нашите гости направиха барбекю за 250 деца от всички домове за сираци в региона. Освен това, имаше над 50 доброволци, които ни помогнаха да организираме това прекрасно събитие. Предишни благотворителни мероприятия включват:

  • 04.2015г. – Кампания Великден – Благотворителното събитие с великденска тематика събра футболисти от ПФК Берое, които раздадоха лакомства на 65 деца.
  • 04.2015 – Първа Пролет – По време на това събитие, деца, лишени от родителски грижи получиха възможността да се срещнат с много доброволци, ангажирани с различни видове спорт.
  • 05 и 31.05.2015г. – Ден на детето за всяко дете – “От Любов към България” организира специални пикник-дни с много забавни дейности за деца, лишени от родителски грижи.
  • 05.2015г. – Организирахме безплатен ИТ курс за деца. Този курс ги въведе в света на интернет, компютрите и всички неограничените възможности, които технологиита ни предоставят.

Друг голям проект, с който ние се гордеем, е Домашната Кухня. Ние организирахме кампания за набиране на средства, за да се изгради специализирана кухня в най-големия дом за хора с увреждания в региона на Стара Загора. Проектът приключи успешно през юни 2015.

И накрая, Фондацията създаде и академия на име Равен старт, която има за цел да:

  • Подготови и квалифицира деца и млдежи в неравностойно за различни дейности
  • Насърчи младите хора с увреждания и да им даде по-добър старт за бъдещи планове за развитие
  • Даде възможност на такива деца да бъдат обучени от професионалисти и да попият от техния опит, знания и умения;
  • Направи така че да ги увери, че независимо от тяхното увреждане или проблем те имат равни шансове за успех;
  • Поясни на обществото, че децата и младите хора в неравностойно положение трябва да са по-добре приети и да помогне на хората около такива деца да разбират техните проблеми и трудности

Признавайки факта, че има деца и млади хора, които не са получили шанс да просперират и да показват собствения си потенциал, “От Любов към България” има за цел да създаде ценен и смислен живот за тези деца. Искаме да им даде много по-светло бъдеще с възможности, без да ограничаваме техните способности и желание за развитие. “От Любов към България” не е просто фондация. Тя е платформа, която позволява на всеки да допринася и да участва във всички видове проекти и каузи. Нашата политика е, че определен процент от печалбите на BGO Software отива директно към Фондацията и благотворителните инициативи.

Това не е корпоративна социална отговорност. Това е човешка отговорност.

0 0 vote
Article Rating