Amateur Final 8 Knockout Турнир и Нашата Баскетболна Кауза

05 May 2017 - 2 min read AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT

Емоции, спортсментска надпревара, дрибъли, шотове и здравословна доза баскетбол ще изпълнят месец юни, 2017г. в арена Самоков, когато ще се проведе финалният турнир AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT на BGO Software Баскетболна Лига.

На пръв поглед IT компания и баскетбол може да изглеждат несъвместими, но има една обединяваща цел: изграждането на качествена спортна култура и създаването на професионални условия за непрофесионални спортисти. Така още през изминалата година BGO Software стана част от баскетболната игра, като спонсор на Националния Баскетболен Турнир за Аматьори на Българско Баскетболно Общество (ББО). И докато през 2016 такова състезание се състоя за първи път в България, то тази година AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT се превръща в първия официално признат и подкрепен от Българска Федерация Баскетбол (БФБ) турнир за аматьори в страната ни.

AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT

След като само за няколко месеца към BGO ББЛ се присъединиха 43 отбора от 18 различни града и повече от 800 играчи, идва ред да разберем кои ще влязат в челната осморка и кой ще излезе като шампион. В момента се разиграват плейофите във всеки отделен регион в страната (в това число ИЗТОК, ЗАПАД, ЦЕНТЪР и ЮГ), като по този начин ще се определят отборите-победители при мъжете, които ще се състезават във финалния „KNOCKOUT“ турнир. Всеки един регион ще излъчи по 2 отбора след плейофите. За крайното класиране в София ще се съзтезават 16 най-добри, а в останалите региони в квалификациите ще участват всички отбори. Игрите за класирането на най-добрите 8 ще продължат до края на месец май. А до тогава не ни остава друго освен да подкрепяме нашите фаворити.

За да може събитието наистина да отрази спортни таланти, да докаже, че желание за развитие на баскетболната култура в страната ни съществува, и за да покаже, че баскетболът е игра за всеки, освен финалният турнир, ще се организира и 3х3 турнир, част от “3×3 VIVACOM Basketball Tour”.  Във втория ден на AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT (10.06.2017г) streetball турнирът ще привлече на едно място състезатели и хора-любители на баскетболната игра. Който иска ще може да се запише на място, за да разиграва и демонстрира умения наред с най-добрите непрофесионални играчи в България. В третия ден от състезанието ще бъде определен и официалният национален баскетболен шампион за аматьори при мъжете.

Докато очакваме събитието през юни, първият шампион в BGO Software Баскетболна Лига при дамите е вече факт. На 24 април, един срещу друг се изправиха Шаркс и Ким, като във втория финален плейоф, „акулите“ пробиха с 66:46. С краен резултат от 2-0 в серията, Шаркс заслужено си спечелиха златото.

Amateur Final 8 Knockout

Баскетболният сезон все още не е приключил. И докато вървят мачовете, целта на BGO Software Баскетболна Лига е да направим баскетболната игра достъпна и обхващата всяка точка на България. Подкрепяйки и Българското Баскетболно Общество (ББО) наред с всички негови инициативи, заедно се стремим да достигнем до хората, които са обичали баскетбола, които го обичат и които тепърва развиват своя интерес към играта. Хъсът и подкрепата растат. С BGO Software ББЛ, както и с предстоящия AMATEUR FINAL 8 KNOCKOUT, който се превърна и в първия национален шампионат за аматьори подкрепен от БФБ, ще докажем, чебаскетболът е игра за всеки и развитието на баскетболния потенциал в България е не просто възможно, а факт.