Първото българско IT Roadshow във Великобритания

27 Jul 2018 - 2 min read BGO Software IT Roadshow team

Този юни заедно с БББА (Британско-Българската Бизнес Асоциация) BGO Software организира и взе участие в първото IT Roadshow правено някога във Великобритания. Голям брой събития се случиха между 12-ти и 15-ти юни в Лондон и Ливърпул.

Като съорганизатори и участници в събитията за нас от BGO Software, беше огромно удоволствие да бъдем така топло посрещнати от местните търговски комитети. Седмицата на групата ни започна със среща в  Thames Valley Chamber of Commerceкъдето както български делегати, така и местни бизнес представители презентираха своите бизнеси и обсъждаха начини за сътрудничество.

Bulgarian IT Roadshow delegates meet Thames Valley Chamber of Commerce

Делегацията посети също и различни събития от London Tech Week, чиито организатори помогнаха да се разпространи информация за българското IT Roadshow. Връхната и най-бляскава точка от Roadshow-то в Лондон обаче беше официалният прием в Българското Посолство.

Official reception Bulgarian Embassy

Повече от сто и трийсет представители на различни бизнеси във Великобритания посетиха приема и обсъдиха шансове за сътрудничество с Българската бизнес делегация. Събитието получи подкрепата на г-жа Таня Койчева, Пълномощен министър на икономиката и търговията към Българското Посолство, която посрещна местни и чуждестранни гости с реч в началото на вечерта.

Каква беше целта на IT Roadshow-то?

Главната цел на българското IT Roadshow във Великобритания беше да се установи по-силно бизнес сътрудничество между компании от двете държави. Великобритански бизнеси имаха възможността да се запознаят с голямото количество IT таланти в България, да научат за успешните проекти и сътрудничества на делегатите, като също така се запознаха и с възможностите за развитие на свой собствен бизнес в България.

Българското  IT Roadshow в Ливърпул

IT Roadshow-то приключи в Ливърпул, където българските делегати взеха участие в Интернационалния бизнес фестивал. По време на събитието Омуртаг Петков, председател на БББА, проведе официална сесия за представяне на бизнес възможностите в България. Седмицата приключи с посещение на Sci Tech Daresbury, където делегатите обсъдиха възможността за установяване на тяхното присъствие в северна Англия.

 „Като компания, която е работила с Health Research Authority (към Министерството на здравеопазването, Великобритания) и много други частни английски фирми, ние добре разбираме важността на интернационалното сътрудничество. То помага и на двете страни да придобият знания и да разширят обхвата на своя бизнес до нови пазари с по-малко усилия отколкото биха били нужни ако работеха сами. Именно поради това ние силно вярваме в създаването на възможности за хората и от двете страни да се срещнат и да обсъдят своите нужди. Точно така започва перфектното сътрудничество. IT Roadshow-то, чиято организация беше страхотна благодарение на БББА и нашата скромна подкрепа, беше изключително важна стъпка в преминаването на невидимите бариери, които физическото разстояние създава. И както всички знаем, такива бариери не подхождат на модерното ни, дигитално общество. “
Иван Лекушев
CEO of BGO Software

Ако искате да научите повече за IT Roadshow- то във Великобритания, делегатите или други бъдещи събития, посетете https://ictroadshow.com/.