BGO Software Създава Безплатна “Уеб Академия”

09 Oct 2015 - 1 min read Featured photo - Уеб Академия

След поредица от успешни събития, включително Kendo UI семинари, тиймбилдинг, преместване в нов офис, създаване на благотворителна фондация, и така нататък, сега е времето, когато BGO Software акцентира върху нещо ново – изграждането на “Уеб Академия”. Стартирайки на 5 Октомври 2015г., академията обещава да предложи един революционен начин на обучение на ентусиазирани хора, които се стремят да извлекат триумфални резултати в ИТ индустрията.

Това, което наистина отличава “Уеб Академия” от други ИТ академии в страната е наличния избор от безплатни курсове, както и решимостта на създателите да осигурят подходящи работни места за тези, които са завършили успешно своето обучението в академията. Освен това, идеалната цел е да се даде възможност на хората, стремящи се да достигнат техния професионален и индивидуален растеж, да достигнат ключовите си цели, без да напускат родните си места. От BGO Software се стремят да създадат място за по-добро бъдеще за всички амбициозни хора, които се грижат за местната икономика и които знаят, че голямата промяна се случва с малки стъпки и постоянство.

Уеб Академия

Самите безплатни курсове в “Уеб Академия” са разделени на специфични професии, които включват:

  • Front-end разработчик
  • PHP разработчик
  • .Net разработчик
  • QA

За да могат да заемат някоя от тези позиции, обучаващите се трябва да завършат три различни курса, които ще гарантират тяхната професионална готовност. Във връзка с това, назначеният екип от специалисти ще помогне на студентите и вече завършилите да придобият жизненоважен набор от практически софтуерни умения, така че те да могат да напуснат “Уеб Академия” като квалифицирани кадри. Нещо повече, стажантите ще имат възможност да кандидатстват за онлайн курсове, които ще им помогнат да станат експерти и то без да се местят в друг град по време на обучението. Пловдив е основната и отправна точка за мисията на Академията, но BGO Software планува разширяване обхвата и насочване към други градове като Стара Загора и Враца.

Накрая, “Уеб Академия” представлява естествено продължение на желанието на BGO Software да допринесе за развитието на ИТ бизнеса в България. Те наблягат върху изграждането на среда, която ще даде възможност на професионалисти и ученици да придобият необходимия пакет от качества, умения и концепции, подходящи за бързо напредващия ИТ-ориентиран свят. Мащабната инициатива на компанията и академията има за цел да даде възможност на стажантите да се квалифицират и да засилят своита качества като програмисти, софтуерни инженери, QA и front-end разработчици.