Представяне на първата българска CTMS система пред членовете на БАКП

23 Jul 2018 - 1 min read Event with Bulgarian Association for Clinical Research

На 21-ви Юни, 2018-та година, вечерта на близо 30 от най-значимите личности в света на българските клиничните проучвания завърши на работна среща и коктейл под наслов „Системите за управление на клинични проучвания и тяхната ефективност и приложение“.

Със съдействието на Българската Асоциация по Клинични Проучвания в офиса на BGO Software в София бяха изнесени две презентации. Първата от тях запозна професионалистите с неотдавна въведената пълна дигитализация на процеса по кандидатстване за одобрение на клинични проучвания във Великобритания. Платформата, представена от архитекта на проекта Джонатан Бел, е разработена именно от BGO Software. Чрез така наречените умни електронни форми системата позволява всяко кандидатстване за ново клинично проучване да става изцяло онлайн, като спестява безбройни часове както на фармацевтичните компании така и на регулаторните органи и етичните комисии. Джонатан Бел разказа пред слушателите подробности относно структурата на Health Research Authority към Министерство на здравеопазването, Великобритания, като подчерта постигнатите от системата облекчения.

Презентацията на първия изцяло бългаски CTMS (Clinical Trial Management System)

Event with Bulgarian Association for Clinical Research

Последващата презентация беше изнесена от Ивайло Иванов -CTO на BGO Software, който запозна гостите с работата със CTMS системи, като използва за пример Clinicubes CTMS. Clinicubes е продукт на компанията BGO Software, представляващ система за управление на клинични проучвания, която позволява всички заинтригувани страни в едно (или няколко) клинично проучване да имат единна точка на достъп, в която се съхранява информацията по проектите, върху които работят. Clinicubes CTMS е също така и единствената система за менажиране на клинични проучвания изцяло преведена на Български език.

Вечерта завърши с коктейл, френска гурме кухня и селекция отбрани вина, в компания на които гостите на BGO Software продължиха дискусията. Заключението на всички бе, че в съвременния дигитален свят CTMS системата са задължителна съставка за успеха на компаниите работещи в сферата на клиничните проучвания.

Cocktail - Bulgarian Association Clinical Research